Unitil neemt Bangor Natural Gas over voor $70,9 miljoen Door Investing.com (2024)

HAMPTON, N.H. - Unitil Corporation (NYSE: UTL), een leverancier van elektrische en aardgas energie, heeft een overeenkomst gesloten om Bangor Natural Gas Company te kopen van PHC Utilities, Inc., een dochteronderneming van Hope Utilities, Inc., voor een bedrag van $70,9 miljoen op een schuldenvrije basis.

De transactie, onder voorbehoud van gebruikelijke aanpassingen voor werkkapitaal en kosten, zal naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2025 worden afgerond, in afwachting van goedkeuring van de Maine Public Utilities Commission en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Bangor Natural Gas Company, een aardgasdistributiebedrijf dat in 1998 is opgericht, bedient momenteel ongeveer 8.500 klanten en exploiteert ongeveer 351 mijl aan distributiepijpleidingen en 9 mijl aan transmissiepijpleidingen. Na afronding van de transactie wordt Bangor een volledige dochteronderneming van Unitil.

De voorzitter en CEO van Unitil, Thomas P. Meissner, Jr., zei over de overname dat Bangor Natural Gas een "geweldige aanvulling" is op de bestaande activiteiten van Unitil in Maine. Hij benadrukte Bangor's sterke managementteam en toewijding aan het leveren van veilige, betrouwbare en betaalbare energie.

Om de overname te financieren is Unitil van plan om een combinatie van eigen vermogen en vreemd vermogen te gebruiken met behoud van een sterke balans. Het bedrijf heeft zich verzekerd van een gecommitteerde schuldfinanciering van Scotiabank voor de aankoopprijs. De adviesdiensten voor de transactie worden geleverd door Scotiabank en het advocatenkantoor Dentons.

Unitil Corporation, dat ongeveer 108.500 elektrische en 88.400 aardgasklanten in New England bedient, streeft ernaar betrouwbare en efficiënte energie te leveren.

De informatie in dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Unitil Corporation.

In ander recent nieuws rapporteerde Unitil Corporation een sterke start van 2024 met een stijging van het nettoresultaat in het eerste kwartaal met 12% tot $27,2 miljoen. Het bedrijf blijft zich richten op operationele efficiëntie en kostenbeheersing. In lijn met haar financiële en operationele langetermijndoelen verwacht Unitil een gestage winstgroei voor het hele jaar 2024.

Het Kingston zonneproject van het bedrijf in New Hampshire vordert volgens plan en draagt bij aan Unitil's inzet voor klimaat- en energieduurzaamheid. Deze inzet werd erkend toen Unitil de 2024 Climate and Energy Sustainability Award ontving. Het bedrijf diende ook een moderniseringsplan voor de elektriciteitssector in Massachusetts in om de klimaatdoelstellingen verder te ondersteunen.

Analisten merkten op dat Unitil's robuuste balans en investment-grade credit ratings sterke indicatoren zijn van de financiële gezondheid van het bedrijf. De dividenduitkering van het bedrijf zal naar verwachting binnen een doelbereik van 55% tot 65% blijven.

InvesteringsPro Inzichten

Terwijl Unitil Corporation (NYSE: UTL) vooruitgang boekt met de strategische overname van Bangor Natural Gas Company, houden investeerders en sectorwatchers de financiële gezondheid en marktpositie van het bedrijf nauwlettend in de gaten. Volgens recente gegevens van InvestingPro staat de marktkapitalisatie van Unitil op een robuuste $831,71 miljoen, wat het vertrouwen van beleggers in de waarde en groeivooruitzichten van het bedrijf weerspiegelt.

Unitil's toewijding aan het rendement voor aandeelhouders blijkt uit haar indrukwekkende track record van dividendverhogingen gedurende 9 opeenvolgende jaren, die wordt onderstreept door een nog opmerkelijker geschiedenis van het handhaven van dividendbetalingen gedurende 40 jaar op rij. Deze consistentie is een bewijs van het stabiele financiële beheer van het bedrijf en de prioriteit die het geeft aan de belangen van beleggers op de lange termijn. Het huidige dividendrendement ligt op 3,3%, wat aantrekkelijk is voor inkomstengerichte beleggers.

De financiële voorzichtigheid van het bedrijf gaat echter gepaard met bepaalde uitdagingen. Unitil werkt met een aanzienlijke schuldenlast en zijn kortetermijnverplichtingen overtreffen zijn liquide middelen. Dit kan een negatieve invloed hebben op de behendigheid van Unitil bij het beheren van de financiële aspecten van de overname en de integratie van Bangor Natural Gas in haar activiteiten. Met een koers-winstverhouding van 17,07, die hoog is in verhouding tot de verwachte winstgroei op de korte termijn, zouden beleggers bovendien voorzichtig kunnen zijn, gezien de waardering van het bedrijf in verhouding tot zijn winstpotentieel.

Voor degenen die een diepere duik in de financiële gegevens en toekomstverwachtingen van Unitil overwegen, biedt InvestingPro aanvullende inzichten en tips. Er zijn nog 6 andere InvestingPro Tips beschikbaar die meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de financiële prestaties en marktpositie van Unitil. Geïnteresseerde lezers kunnen deze tips vinden op InvestingPro's speciale pagina voor Unitil op https://www.investing.com/pro/UTL. Bovendien kunnen lezers met de couponcode PRONEWS24 tot 10% korting krijgen op een jaarabonnement op Pro en een jaar- of halfjaarabonnement op Pro+, waardoor ze toegang krijgen tot een schat aan deskundige financiële analyses en marktinzichten.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Unitil neemt Bangor Natural Gas over voor $70,9 miljoen Door Investing.com (2024)
Top Articles
Every Zack Snyder Movie, Ranked
Jay Bauman Twitter
Tattoo Shops Lansing Il
Chicago Neighborhoods: Lincoln Square & Ravenswood - Chicago Moms
Ixl Elmoreco.com
Bucks County Job Requisitions
P2P4U Net Soccer
Www Craigslist Louisville
PGA of America leaving Palm Beach Gardens for Frisco, Texas
4Chan Louisville
Shemal Cartoon
What is the difference between a T-bill and a T note?
Oc Craiglsit
Busted Newspaper S Randolph County Dirt The Press As Pawns
180 Best Persuasive Essay Topics Ideas For Students in 2024
Northern Whooping Crane Festival highlights conservation and collaboration in Fort Smith, N.W.T. | CBC News
Aldi Sign In Careers
Amc Flight Schedule
Define Percosivism
Itziar Atienza Bikini
Crawlers List Chicago
Craigslist Roseburg Oregon Free Stuff
Regal Amc Near Me
Bento - A link in bio, but rich and beautiful.
Local Collector Buying Old Motorcycles Z1 KZ900 KZ 900 KZ1000 Kawasaki - wanted - by dealer - sale - craigslist
Amerisourcebergen Thoughtspot 2023
Delta Math Login With Google
Home Auctions - Real Estate Auctions
Egg Crutch Glove Envelope
Quality Tire Denver City Texas
In Branch Chase Atm Near Me
Netherforged Lavaproof Boots
Iban's staff
Unity Webgl Player Drift Hunters
Santa Cruz California Craigslist
Hotels Near New Life Plastic Surgery
AI-Powered Free Online Flashcards for Studying | Kahoot!
The Complete Guide To The Infamous "imskirby Incident"
Hingham Police Scanner Wicked Local
Hebrew Bible: Torah, Prophets and Writings | My Jewish Learning
Trizzle Aarp
All-New Webkinz FAQ | WKN: Webkinz Newz
Craigslist Farm And Garden Reading Pa
R: Getting Help with R
Sara Carter Fox News Photos
The Blackening Showtimes Near Ncg Cinema - Grand Blanc Trillium
Value Village Silver Spring Photos
Underground Weather Tropical
Big Brother 23: Wiki, Vote, Cast, Release Date, Contestants, Winner, Elimination
El Patron Menu Bardstown Ky
Smoke From Street Outlaws Net Worth
Comenity/Banter
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5279

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.